CRK ging op bezoek bij DA VINCI in Tongerlo

   Op 23 juni 2018 heeft het bestuur van de Cultuurraad voor de Kempen een bezoek gebracht aan de abdij van Tongerlo. Hier bevindt zich in een speciaal hiervoor opgericht gebouw een meesterwerk van Leonardo Da Vinci en zijn school namelijk “Het Laatste Avondmaal”.

  Pater Ivo heeft ons bijna anderhalf uur onderhouden over dit boeiend schilderij. Zowel de eeuwenoude geschiedenis van het ontstaan, de reis van Italie naar de Kempen, de vele bedreigingen door de Fransen, de brand in de abdijkerk en de dievenbendes werden door pater Ivo deskundig beschreven.

Maar het was toch vooral de analyse van de inhoud van dit meesterwerk die iedereen erg kon boeien. Door kunstkenners is dit werk op de derde plaats gezet in de lijst van topwerken in België.

Als CRK raden we alle kunstliefhebbers aan om dit buitengewone werk te gaan bewonderen en trots te zijn samen met de abdij van Tongerlo dat dit kunstwerk hier in de Kempen mag hangen.

Voorzittersberaad GDPR 24 mei 208

Op donderdag, 24 mei 2018 organiseerde de Cultuurraad voor de Kempen vzw een infosessie over de nieuwe Belgische en Europese privaatwetgeving (verwerking persoonsgegevens - GDPR). Deze activiteit gebeurde in samenwerking met het gemeentebestuur van Meerhout en vond plaats in het gemeentehuis. Er werd een talrijke opkomst genoteerd.

 

Mevrouw Kelly Discart, expert privacywetgeving, gaf toelichting over de nieuwe regeling. Zij bracht systematisch de knelpunten naar boven en suggereerde mogelijke oplossingen. De deelnemers kregen de gelegenheid om tijdens en na de uiteenzetting vragen te stellen.

 

Daarna kon men tentoonstellingen van drie plaatselijke kunstenaars bezoeken. De activiteit eindigde met een receptie, aangeboden door het gemeentebestuur.

Bekijk hier enkele foto's.

 

CRK Agenda


CRK Agenda